Skip to content
Menu

Over Nuby’s

Ik ben Nuby geboren te Paramaribo, Suriname. Op latere leeftijd verhuisde ik naar Nederland. Opgroeiend in Suriname werd ik omringd door veel vrouwen.  

Mijn oma, moeder, zussen, tantes en nichten. Ik herinner mij dat wij allemaal een mooie, verzorgde bos droegen of het nou chemisch behandeld of in natuurlijke staat was – allemaal prachtig. Het haar was onze kroon. 

chantal-nubys-hairitage4
chantal-nubys-hairitage2
chantal-nubys-hairitage1

Toen ik op mijn 12e naar Nederland kwam, had ik net mijn haar laten relaxen. Door een te sterke behandeling brak mijn haar af en hield ik alleen dunne plukken rond mijn contouren over. Het midden was volledig afgebroken. Gedurende een aantal jaren bestond mijn kapsel uit niet veel meer dan een knot en een pony.

 

Maandelijks liet ik mijn haar verzorgen door een goede kapper in Amsterdam Zuidoost. Hier begon ik me te beseffen hoeveel passie ik had voor het kappersvak en vooral hoeveel ik hield van de sfeer in de salon.

 

In mijn omgeving hoorde ik echter veel negatieve overtuigingen over het kappersvak zoals; ‘Het is geen echt beroep’ en ‘Je verdient er niets mee’. Deze overtuigingen ontmoedigden mij en leidde me in eerste instantie naar een baan in de commerciële sector, zoals mijn vrienden. Jarenlang heb ik een kantoorbaan gehad.

 

Uiteindelijk besloot ik naast mijn kantoorbaan een kappersopleiding te volgen. Ondertussen was ik ook moeder geworden van 2 zoons. Na de geboorte van mijn jongste zoon bereikte ik mijn doel: in 2009 werd ik allround kapster. Eindelijk kon ik mijn droom verwezenlijken en begon mijn reis als ondernemer. Ik starte Nuby’s Hairstyling in 2011.

 

Tegenwoordig ben ik niet alleen een voorbeeld, maar ook een expert als het gaat om de behandeling en verzorging van natuurlijk kroes- en krullend haar. Geen enkel type krul is mij onbekend.

Ik voel een diepe passie voor radicale transformaties, zoals loc-installaties en big chops. Ik geniet van de emotionele en fysieke veranderingen die dit met zich meebrengt voor mijn klanten. Maar ik waardeer evenzeer de crochet braids-klant die de tijd neemt voor een natuurlijke look. Het is mijn eer om hen met liefde en dankbaarheid door hun reis te begeleiden.

 

In 2012 begon mijn eigen natural hair-journey met een big chop. In de jaren daarna droeg ik vol trots mijn afro en diverse twists. In 2021 ben ik overgestapt naar het dragen van  mijn haar op de meest natuurlijke manier, locs. Nu voel ik me dichter bij mijn ware zelf en mijn roots. Mijn missie is anderen te helpen deze kant van zichzelf te omarmen en te vieren.

 

chantal-nubys-hairitage3
black-hair-specialist

In 2015 werd ik uitgeroepen tot de beste Black-hair kapper van Nederland, een erkenning die een belangrijke stap was in mijn reis.

Nu is het moment gekomen om mijn expertise en persoonlijke journey verder over te dragen en door te geven naar volgende generaties, zodat wij uiteindelijk allemaal onze ware schoonheid kunnen omarmen.

Mijn motto is ‘Omarm en vier je roots’ ofwel ‘Embrace & Celebrate your Frizz!’.

 

Daarom heeft Nuby’s Hairstyling plaatsgemaakt voor:

 

Nuby’s Hairitage

chantal-nubys-hairitage5
×